Ace blijft voorzichtig

Vorige week ben ik bij Ace op bezoek geweest om te kijken of ik hem ook “hands on” kan behandelen. Omdat ik weet dat hij angstig is voor vreemde mensen, negeer ik hem bij binnenkomst en kijk hem niet direct aan. Dat wekt zijn nieuwsgierigheid, want als ik eenmaal op de bank zit, komt hij naast me op de poef staan om me te besnuffelen.

We doen eerst een intake waarbij ik het hele verhaal hoor over de inbraak die plaatsvond toen Ace ongeveer 8 maanden oud was en hij alleen thuis was. Daarna is hij bang en achterdochtig geworden. Van huis uit was hij ook al niet heel heldhaftig, want bij de fokker was zijn zusje hem duidelijk de baas.

Wanneer ik met het assessment wil beginnen, merk ik dat Ace wel heel nieuwsgierig is maar de angst overwint. Het lukt niet om hem zo op zijn gemak te stellen dat ik hem kan aanraken. Aan de andere kant komt hij wel steeds kijken wat ik doe en blijft hij in de buurt. We besluiten om zijn alter ego in te zetten: een Husky knuffel die duidelijk bij Ace in de smaak valt. Bij het assessment krijg ik precies dezelfde uitkomst als bij de behandeling op afstand vorige keer. Chakra 1 en 2 zijn open, de rest is dicht. Ook in de Hara-lijn (de hoofdpijplijn voor de energie die door het lichaam stroomt) zit weer dezelfde blokkade als vorige keer.

Ik besluit vandaag drie technieken in te zetten en die te ondersteunen met de essentiële olie Valor, die moed en zelfvertrouwen geeft. Eerst ga ik de Hara lijn aanpakken met de Hara Repair and Balance techniek. Dat helpt, want na de behandeling stroomt de energie weer goed door de ‘pijplijn’. Verder probeer ik Ace wat meer te laten aarden door de Grounding en Focus techniek en via de Bridging techniek maar ik verbinding tussen het keel- en hartchakra. Ace vindt het allemaal interessant. Hij kijkt, snuffelt, probeert de knuffel af te pakken en staart zijn vrouwtje indringend in de ogen, maar als ik nog een keer voorzichtig probeer hem aan te raken, trekt hij zich snel terug.

Het ziet er ook naar uit dat Ace nodig naar buiten moet. Dat kan een gevolg van de behandeling zijn. Veel dieren laten windjes, boeren, moeten plassen of poepen. Allemaal goed en een teken dat de energie in beweging komt. Eerst nog even de energiepunten doormeten. Ook hier precies dezelfde uitkomst als vorige keer: chakra 1, 2, 3 en 5 zijn open. Chakra 4, 6 en 7 (hart-, derde oog- en kruinchakra) blijven geblokkeerd. Het lijkt er op dat de blokkades bij Ace redelijk hardnekkig zijn en er meer behandelingen nodig zijn om het vertrouwen in mensen weer te herstellen. De olie zal daar zeker bij helpen, dus ik adviseer om dagelijks een druppeltje Valor aan te brengen. Dat kan op de vacht of op de voetzooltjes of een druppeltje masseren bij de kruin of de staartaanzet. Even uitproberen wat het beste werkt voor jezelf en de hond.

Thuis werk ik het verslag van de behandeling uit en laat mijn gedachten gaan over het vervolg. Een trauma release is zeker een optie, maar eerst wil ik wat meer vertrouwen van Ace winnen. Ik denk dat een afstandsbehandeling gericht op het opheffen van de blokkades verstandig is.

Lees snel het vervolg: Ace komt los

Naar home page.