Hoe gaat het met Ace?

 De komende weken volgen we Ace, een prachtige Husky reu van anderhalf jaar oud, die minder stoer is dan hij er uit ziet. Als pup in dit gezin gekomen, maar na een inbraak vorig jaar –toen Ace alleen thuis was- is hij erg angstig geworden. Normaal gesproken maak ik eerst een afspraak bij het dier thuis, maar omdat ik Ace, zijn huisgenoten en leefomgeving al ken, ga ik alvast met een foto aan de slag.

Het eerste wat me opvalt bij de foto is de wijze en nieuwsgierige blik van Ace. Een blik die je gelijk pakt en de eerste keer dat ik het gevoel heb bij een dier dat ik alles wat ik ga doen goed moet uitleggen. Eerst maar eens kijken welke olie ondersteunend kan werken tijdens de behandeling. Met de pendel ga ik verschillende olietjes af en vraag welke olie Ace op dit moment het beste kan gebruiken. Het resultaat is duidelijk: Valor, een olie voor moed, kracht en zelfvertrouwen.

Ik doe een druppel in mijn handen en begin het assessment. Hierbij 'meet' ik alle energiepunten (chakra's) en kijk of er blokkades zijn. En die zijn er! Alleen de chakra's 1 en 2 zijn open, de rest is geblokkeerd. Nu heeft elk dier (en mens) een soort 'hoofdpijplijn' waar de energie door stroomt, de Hara-lijn. Een geblokkeerde Hara-lijn kan de oorzaak zijn van veel blokkades in de chakra's. Daarom meet ik ook de Hara-lijn en daar blijkt inderdaad ook een blokkade te zitten. Dat kan heel goed een gevolg zijn van de traumatische ervaring van de inbraak. En net als bij een radarwerk, kan de rest van de energiepunten dan ook uit balans raken.

Laten we dus maar met de Hara lijn beginnen. Ik behandel Ace op afstand met een Hara Repair Balance, een techniek om de energie weer goed te laten stromen. Het voelt goed, dus ik ben benieuwd hoe het resultaat van de meting na afloop is.

En ja hoor, na de behandeling is de Hara lijn weer open evenals chakra 1, 2, 3 en 5. Ik laat het hier even bij en bedank Ace voor zijn goede medewerking. Ik mail mijn bevindingen naar Ace’s baasjes en stel voor snel een keer langs te komen voor een ‘hands on’ behandeling. Voor een trauma is er een mooie trauma release techniek, maar die wordt pas ingezet bij de tweede of derde behandeling van een dier. Er moet namelijk al een basis van vertrouwen zijn, wil deze techniek goed werken.

Klik hier voor het vervolg

Terug naar homepage