Hoe werkt het?

 

Een coachsessie met paarden kan bestaan uit simpele oefeningen die je -samen met het paard- uitvoert. Met kinderen kunnen we het paard gaan poetsen of spelletjes doen met het paard. We gaan nooit paardrijden, longeren of op een andere manier trainen met het paard.

 

Ervaring met paarden is niet nodig. Ben je angstig voor paarden, dan kunnen we ook aan de rand van de wei of bak werken. 

 

Het is prettig als je een coachvraag formuleert, maar er wordt in een sessie gewerkt met wat zich op dat moment aandient. Ervaren, experimenteren en reflecteren zijn sleutelwoorden. Ook werken we altijd oplossingsgericht. We blijven dus niet te lang stilstaan bij de oorzaken van problemen, maar kijken naar wat we kunnen veranderen. 

 

Bovenal blijf je zelf steeds verantwoordelijk voor je eigen proces. De oplossing voor je problemen zit altijd in jezelf!

 

De coachsessies vinden plaats op een pensionstal te Den Burg

 

De regels

 

  • Equine Assisted Coaching is coachen met inzet van paarden. Dat betekent dat de paarden ingezet kunnen worden, het hoeft dus niet altijd. Natuurlijk is de inbreng van de paarden essentieel, maar het kan ook voorkomen dat (een deel van) de sessie wel in de nabijheid van de paarden plaatsvindt, maar niet direct met het paard.

 

  • In principe gaan coachsessies door, ook bij regen of slecht weer. In uitzonderlijke gevallen kan echter besloten worden om de sessie te verplaatsen. Bijvoorbeeld bij storm of extreme hitte. Leidend hierbij zijn de KNMI waarschuwingen (code geel, oranje of rood).

 

  • Coachsessies dienen door de klant uiterlijk 24 uur van te voren afgezegd te worden. Bij afzegging binnen 24 uur worden de kosten volledig in rekening gebracht (dus ook bij ziekte).

 

  • Hou rekening met je kleding: zorg dat je kleding vies mag worden, draag stevige schoenen (liefst met harde neuzen) en pas je kleding aan op het weer.