Toulouse

Het is altijd een feestje om bij Kitty en haar ‘beestenbende’ te komen. Kitty heeft zelf een aantal prachtige Maine Coon katten en twee honden: Kyra (Berner Sennen) en Fred (Basset). Helaas is haar lieve Babs (ook Basset) eind vorig jaar overleden. Vandaag ben ik er echter voor Toulouse, een Grande Dame die tijdelijk bij Kitty woont.

Toulouse is een statige Franse Basset van negen jaar jong. Aangeschaft als statussymbool bij haar vorige eigenaren, zat zij 12 uur per dag alleen thuis. Eerst samen met haar maatje, maar toen die vorig jaar overleed bleef Toulouse alleen achter. Dat ze eenzaam was uitte zich in enorm geblaf, waardoor de buren de politie belden. De eigenaren wilden haar dan maar laten inslapen, maar gelukkig wees de politie op de mogelijkheid voor herplaatsing. Daarom is ze nu tijdelijk bij Kitty ‘in de kost’.

Toulouse is goed verzorgd en heeft verder weinig problemen, maar ze heeft wel last van haar rug en rechter achterpootje. De dierenarts heeft haar al ontstekingsremmers gegeven. Ze laat zich makkelijk behandelen dus ik meet eerst alle energiepunten even door. Daar zit een blokkade, midden op de rug. Even verder zoeken en ik vind de exacte plek. Dus aan de slag met Healing Touch for Animals ®.

Toulouse vindt het best. De energie stroomt na een tijdje krachtig, dus ik meet opnieuw de plekken waar de blokkades zaten. Nu is alles goed. Nog een druppeltje PanAway er op, een essentiële olie die prima helpt bij spier- en gewrichtspijn, en afwachten of het haar gaat helpen.

Natuurlijk kan ik niet weg gaan zonder Kyra even lekker te behandelen. Zij heeft het emotioneel zwaar gehad na het overlijden van Babs en met de komst van Toulouse. Dankbaar legt ze haar grote kop op mijn arm. Nu kan Fred niet achterblijven. Hij haalt al zijn charmes uit de kast om ook wat aandacht te krijgen. Omdat hij nogal last van zijn maag heeft, wrijf ik een lekker druppeltje Peppermint olie op de maagstreek. Hij kijkt er helemaal gelukkig bij.

Gelukkig zijn de katten bescheiden, want het wordt tijd om te gaan. Maar ik heb weer genoten van dit geweldige gezelschap!