Het verhaal van Lotje: van angstige zwerver tot betrouwbare huisgenoot

Je bent op zoek naar een hond en je wordt op slag verliefd op zo’n schattig koppie van een hond(je) uit Roemenië, Griekenland of Spanje. Een hond die gered is van de straat of uit een erbarmelijk asiel. Je wilt het arme beestje dolgraag redden en een goed en veilig ‘thuis’ geven.

Het overkwam ons toen we weer op zoek waren naar een leuke hond, een jaar nadat onze vorige hond was overleden. Op een website kwamen we Lotje tegen (toen nog Laika) en we waren verkocht. Lotje was op straat geboren in Roemenië en had als pup in een ‘asiel’ in Roemenië gezeten. Met zes maanden is ze door een organisatie meegenomen naar Nederland en in een gastgezin geplaatst. Daar zagen wij haar voor het eerst. En we waren verkocht.

Helaas bleek Lotje nogal wat ‘bagage’ te hebben meegenomen uit haar vaderland. Bij andere honden vertoonde ze een combinatie van angst en agressie: staart tussen de benen, haren rechtop, grommen en plassen van angst. Wanneer er meerdere honden bij elkaar waren nam ze direct de benen en rende in blinde paniek weg, met alle gevaren van dien. Verder was ze voor veel dingen bang: kleine kinderen, oude mannetjes, autorijden, vuurwerk, de dierenarts en nog veel meer.

We zijn met haar op cursus gegaan en hebben haar zo positief mogelijk opgevoed. Er was veel verbetering te zien, maar er bleef altijd een basishouding van angst en voorzichtigheid bestaan. Ik ging op zoek naar andere mogelijkheden. Na een Reiki cursus en diverse cursussen dierencommunicatie maakte ik kennis met Healing Touch for Animals, een healing techniek speciaal ontwikkeld voor dieren. Ik was direct enthousiast en heb de hele opleiding gevolgd. Aanvullend werd gewerkt met aromatherapie/essentiële oliën.

Lotje moest er niet veel van hebben (ook hier was ze voorzichtig en bang), maar gelukkig is er de mogelijkheid om op afstand te behandelen. Langzaam maar zeker zag ik verandering in haar gedrag. Ze werd relaxter, was minder op haar hoede en luisterde veel beter! Wanneer ze angstig was konden we haar erover heen helpen, omdat ze niet meer in blinde paniek raakte. Vooral met het vuurwerk van de laatste weken hebben we groot verschil gemerkt. Bij de eerste knallen wilde ze wegvluchten, maar met de olie en een behandeling kon ze gewoon weer mee naar buiten. Alleen op oudejaarsdag had ze het buiten moeilijk, maar binnen was ze heel relaxt, zelfs toen het om 12 uur buiten losbarstte.

Ik ben heel blij dat ik in contact ben gekomen met Healing Touch for Animals® en zeker ook met de essentiële olie van Young Living. Buiten Lotje heb ik al veel andere dieren mogen behandelen en mooie dingen zien gebeuren. Inmiddels ben ik mijn eigen praktijk gestart om ook andere dieren te kunnen helpen met deze mooie methode.