Essentiële olie: zoveel meer dan een lekker luchtje

Stress- en angstklachten verminderen, je weerstand ondersteunen, je huid verbeteren en insecten bestrijden. Het kan allemaal met essentiële oliën.

 

Reuk is het enige zintuig dat is verbonden met ons oerbrein en direct werkt op de emotie. Daarom is essentiele olie voor zoveel dingen in te zetten en werkt het zo effectief. Voorwaarde is wel dat er uitsluitend wordt gewerkt met puur natuurlijke producten zonder synthetische toevoegingen.

 

Wat is een essentiële olie? Essentiële olie is een zeer geconcentreerde substantie die uit aromatische planten, struiken, vruchten, enz. is onttrokken. Al duizenden jaren worden deze krachtige natuurlijke extracten gebruikt voor hun rustgevende, reinigende, herstellende, verjongende en vitaliserende werking.  De meeste essentiële oliën hebben ook antibacteriële, antischimmel, antivirale en immuunsysteem versterkende eigenschappen.    


De natuurlijke bestanddelen worden door het lichaam van mens en dier herkend en roepen gevoelens op van rust, balans en welzijn. Maar het activeert ook hormonen en reguleert de lichaamsfuncties.  Zo kan het inademen van een bepaalde olie lichamelijke processen in gang zetten, zoals het activeren van het immuunsysteem, veranderen van de bloeddruk of digestie stimuleren.  Dus essentiële oliën zijn veel meer dan alleen een fijne geur! 

Kwaliteit is belangrijk. Oliën van de hoogste kwaliteit zijn biologisch geteeld en puur. Wanneer de verwerking van de plant voorzichtig plaatsvindt, blijven alle natuurlijke helende eigenschappen van de plant optimaal behouden, inclusief de antibacteriële eigenschappen, die het vermogen van het lichaam om ziektes te verslaan verhoogt.  
Wij gebruiken pure oliën van de allerhoogste kwaliteit...die van Young Living. Het is het enige bedrijf van zijn soort dat de planten op eigen landgoederen op biologische wijze teelt, oogst, destilleert en verpakt.  Zo wordt er gegarandeerd dat er geen pesticiden of chemicaliën in het product zitten, en kun je er zeker van zijn dat de Young Living oliën puur, biologisch, super geconcentreerd en van therapeutische kwaliteit zijn. 


Pure essentiële oliën zijn kostbaar, er is bijvoorbeeld 9 m2 plantmateriaal nodig om 1 flesje lavendel te krijgen. Goedkopere oliën ruiken misschien wel lekker, maar deze zijn gedestilleerd met oplosmiddelen, verdund met synthetische vloeistoffen of zijn zelfs helemaal in het laboratorium samengesteld. Als je denkt "Wat maakt 't uit? Het ruikt toch lekker!" bedenk dan dat je een synthetische olie inademt, een chemisch mengsel, waarvan je niet weet wat voor effect dat op je heeft.  Pure natuurlijke oliën zijn in aanschaf duurder maar in gebruik niet, je hebt er weinig van nodig en -mits goed bewaard- blijven ze jarenlang houdbaar.