Ace gaat gronden

Het is alweer even geleden dat ik Ace een behandeling op afstand gaf. Toch merk ik direct als ik binnenkom dat hij wat minder voorzichtig is dan vorige keer. Hij komt snuffelen en gaat zijn bot kauwen vlak naast me. Het lukt zelfs om de chakra's "hands on" te meten. Al moet ik bij de laatste twee wel even een rondje verstoppertje in de kamer doorlopen.

Ik ben verrast door de uitkomst: geen blokkades, behalve het "derde oog" chakra. Dat verbaast me niet echt, want Ace is een hond bij wie alles erg binnen komt. Hij zou wat steviger met de poten op de grond mogen staan. Ik besluit daarom een Grounding en Focus behandeling te geven. Kan ik gelijk mooi mijn nieuwe Grounding olie gebruiken.

Ace vindt hem lekker, maar is niet erg enthousiast over een behandeling. Na een paar ontwijkpogingen vraag ik de eigenaresse om hem aan de riem te doen. Ace vindt het in eerste instantie helemaal geen goed idee. Zijn staart is aangeklemd tussen de poten en hij jankt zachtjes. Toch is er geen grote paniek en al snel zie ik de staart ontspannen. Even later gaat die zelfs in een mooie krul omhoog en laat Ace mij redelijk gelaten de behandeling uitvoeren. Ik hoef de riem zelfs maar losjes vast te houden. Na een tijdje gaat hij gapen. Dat kan een teken van ontspanning zijn, maar het kan bij honden ook duiden op nervositeit. Dat laat ik dus maar even in het midden.

Al met al vind ik het een hele overwinning van Ace dat ik hem gewoon heb mogen behandelen. Ik maak het niet te lang en dan kan hij lekker naar buiten. We spreken af dat ik de Grounding & Focus behandeling binnenkort op afstand nog eens herhaal, want ik heb echt het idee dat Ace er baat bij heeft.